Cuatromadera
Image default
Sports / Soccer

Een rieten kap op een nieuwbouwhuis

Al dagen staat de zon boven aan de hemel en realiseert het een mooie glans op de goudgele daken van de boerderijen. Na de hevige sneeuw- en regenval van de afgelopen maanden komt deze zon bovendien goed van pas, want daardoor kan het rietdak het water afvoeren zodat er geen lekkage plaats zal vinden. Veel mensen dromen dan ook van een rietendak, maar zijn gebonden aan het pannendak op hun nieuwbouwhuis. Misschien verhuis jij bijvoorbeeld ooit nog wel naar een boerderij, alleen al om te kunnen wonen in een sprookjeshuis met een dak dat straalt in de zon.  Toch hoef jij niet zo lang te wachten als je mogelijk verwacht; Van den Bergh Rietdekkers tovert het saaie pannendak namelijk om in een goudgeel rietendak als jij dat wenst! Hoe dit in zijn werk gaat en aan welke vereisten het dak moet voldoen? Dát lees je in dit artikel.

Rietdaken zijn niet alleen mooi, maar uiteraard ook functioneel. Wanneer het namelijk hard geregend heeft, voert het dak zelf het water af, hoewel hier uiteraard ook licht en lucht voor nodig is. Om die reden is het van belang dat het huis waarop het riet gelegd zal gaan worden, zodanig gesitueerd is dat het voldoende licht en lucht kan absorberen. Daarnaast is een vereiste voor een huis met rietendak dat het een hellingshoek heeft van 45 graden, zodat het regenwater snel en eenvoudig afgevoerd kan worden. Wie verder een metamorfose wil realiseren voor wat betreft dakbedekking zal in staat moeten zijn om het dak regelmatig te onderhouden. Onder het Onderhoud rieten dak wordt bijvoorbeeld een inspectie door Van den Bergh Rietdekkers en het bijstoppen van riet verstaan.

Meer weten over het realiseren van een rietdak, terwijl je nu over een pannendak beschikt? Neem dan een kijkje op de website van Van den Bergh Rietdekkers voor alle ins en outs van dit proces!

https://www.rietwerk.nl/

Gerelateerde artikelen

Zichtoplossingen voor bestelbusbestuurders

Plan een kennismakingsgesprek met een loopbaancoach

Digitalisatie en printers; hoe gaat dit samen?