Cuatromadera
Image default
Bedrijven

Ontdek de 5 meest voorkomende massages bij een fysiotherapeut!

Het is niet voor niets dat massages zo populair zijn. Ze kunnen behoorlijk ontspannend werken en daarnaast helpen bij het verlichten van lichamelijke pijnklachten. Maar welke massages worden er allemaal gegeven door een fysiotherapeut? Bekijk het op de website van Yules of maak een afspraak met fysiotherapie in Rotterdam. In dit artikel lees je alles over de 5 meest voorkomende massages!

Massages

De meest voorkomende massages bij een fysiotherapeut zijn:

– Rugmassage

– Schoudermassage

– Nekmassage

– Arm massage

– Hand massages.

Rugmassages worden gegeven om de spieren in de rug te ontspannen en eventuele pijnklachten te verminderen. Een schoudermassage is vaak een onderdeel van een rugmassage, maar kan ook apart gegeven worden. Deze massages zijn bedoeld om de spieren in de schouders te ontspannen en eventuele pijnklachten, zoals bijvoorbeeld hoofdpijn, te verminderen.

Een nekmassage is een massagetechniek die gericht is op het bereiken van dieper liggende spieren in de nek. Deze massages worden gegeven om klachten zoals hoofdpijn, nekpijn en spanning te verminderen.

Arm massages zijn gericht op het ontspannen van de spieren in je armen. Dit kan helpen bij het verminderen van pijnklachten in de armen, schouders en nek.

Hand massages zijn massages die bedoeld zijn om de spieren in je handen te ontspannen. Dit kan helpen bij het verminderen van pijnklachten in je handen, armen, schouders en nek.

Welke fysiotherapie behandelingen zijn er nog meer?

Naast deze massages zijn er nog veel meer behandelingen die een fysiotherapeut uit kan voeren. Denk hierbij aan oefentherapie, manuele therapie of dry needling.

Oefentherapie is een behandeling waarbij de fysiotherapeut oefeningen met je gaat doen om zo je klachten te verminderen. Manuele therapie is een behandeling waarbij de fysiotherapeut met zijn of haar handen de spieren in je lichaam masseert en manipuleert. Dry needling is een behandeling waarbij de fysiotherapeut naaldjes in je spieren prikt om zo de pijn te verminderen.

Gerelateerde artikelen

Wat zijn de verschillen tussen curatele, bewindvoering Hengelo en mentorschap?

Stukadoor Enschede: past deze enorme klus in de huidige planning?

Correct omgaan met een batterij