Cuatromadera
Image default
Aanbiedingen

Wie wordt er dit jaar landskampioen in Spanje?

Elke zomer staan de Spaanse sportkranten er weer vol mee. Welke club gaat dit jaar de titel in Spanje pakken? En welke club eindigt als derde, waardoor het seizoen eigenlijk niet geslaagd is? De drie grote kanshebbers ieder jaar zijn Real Madrid, FC Barcelona en Atletico Madrid. Maar ook Sevilla slaagt de laatste jaren er steeds beter in om de traditionele top 3 aan te vallen. Gaat het ze dit jaar ook lukken? Of is er nog een andere outsider waar we rekening mee moeten houden?

 

Real Madrid

Net als ieder jaar vecht Real Madrid weer mee om het landskampioenschap. ‘De Koninklijke’ heeft dit jaar een sterk team, met oud gedienden op het middenveld die al jarenlang samen spelen. Mede door de ervarenheid staat het team dit jaar ook weer soeverein aan kop. Naast het ervaren middenveld en de topspits is de verdediging, ondanks het wegvallen van de captain, vrijwel onpasseerbaar dit seizoen. Wat ons betreft is Real Madrid daarom dé kanshebber voor de titel dit seizoen.

 

FC Barcelona

Na het ontslag van Koeman neemt Xavi het roer over. Ondanks dat Koeman vorig seizoen de Copa heeft gewonnen, was het voetbal ondermaats en bleven de resultaten uit. De eerste wedstrijden onder Xavi waren niet veel beter, maar langzamerhand zie je een stijgende lijn in het spel. Toch zien wij, onder andere door het vertrek van Messi, FC Barcelona niet als titelkandidaat. Daarvoor hebben ze al teveel punten verspeeld. 

 

Atletico Madrid

De club die vorig seizoen nog enigszins verrassend kampioen werd, draait dit seizoen niet echt lekker mee. De verdediging, die normaal staat als een huis, laat dit seizoen teveel mankementen zien. Ook topkeeper Oblak maakt meer fouten dan normaal, waardoor Atletico niet de onverslaanbare tegenstander is die zij jaren waren. Er moet iets heel geks gebeuren, willen zij het einde van het seizoen nog bovenaan staan. 

 

Sevilla

Toch ietwat de verrassende nummer twee dit seizoen. Met Lopetegui aan het roer is Sevilla vrijwel niet te kloppen. Het voetbal is niet altijd even aanvallend, maar ze krijgen ook moeilijk goals om de oren. Vandaar dat ze al veel punten hebben gepakt en goed meedraaien in de top 3. Toch denken wij, door het ontbreken van échte topspelers, dat kampioen worden nog net iets te vroeg voor hen komt. Daarvoor moeten ze Real Madrid voor laten gaan. 


Ben jij ook liefhebber van de Spaanse competitie, of vind jij voetbal leuk om te spelen? Kijk dan eens op de website van Your Sport Deal. Zij bieden voetbalmaterialen aan voor de laagste prijzen!

https://yoursportdeal.nl/

Gerelateerde artikelen

Catering bestellen in Venlo

Tips voor een schoolreisje: dit is hoe je het beste schoolreisje organiseert!