Cuatromadera
Image default
Bedrijven

Aanbouw laten plaatsen

Een aanbouw c.q. uitbouw laten plaatsen is de wens van velen. Of het nu gaat om gezinsuitbreiding of gewoon voor een meer ruimtelijke zicht. Vaak is een aanbouw vrij makkelijk te realiseren. Er zitten echter wel haken en ogen aan een aanbouw waardoor het belangrijk is om een aanbouwspecialist aan te nemen. Ook wel een aanbouw aannemer genoemd. Wanneer je een aanbouw laat plaatsen door een amateur of louche klusbedrijf kan dit rampzalige gevolgen hebben (en niet alleen voor de portemonnee).

Vergunningscheck en aanvraag

Om te beginnen is het belangrijk om bij de gemeente te informeren of een eventuele vergunning benodigd is. Dit verschilt per gemeente. Gemeenten kunnen plannen en bepalingen hebben in het bestemmingsplan of ze willen het straatbeeld niet aantasten en verplichten daarom een zogehete omgevingsvergunning. Ook kan het zo zijn dat het pand waaraan je wil bijbouwen historische waarde heeft en als monumentaal pand niet verbouwd mag worden. Veel grote steden hebben op de website van de gemeente wel een aanvraagformulier of “vergunningscheck” beschikbaar. Natuurlijk kan je ook altijd contact met de gemeente opnemen via e-mail, telefoon of ouderwets per post. Langsgaan bij het omgevingsloket behoort ook tot de mogelijkheden.

Constructieproblemen

Wanneer de eventueel benodigde vergunning voor de aanbouw toegekend is kan de aanbouw beginnen. Wanneer er een aanbouw geplaatst wordt moet er eerst vastgesteld worden of de aanbouw ten koste gaat van een draagmuur. Wanneer dit het geval is moet er een specialist aan te pas komen die met het juiste materiaal de constructie intact houdt zodat het pand niet bezwijkt onder zijn eigen gewicht. Natuurlijk moet er ook goed over een aanbouw nagedacht worden. Je wilt immers dat ook de buitenkant mooier wordt met de beoogde aanbouw en niet dat je binnen mooie ruimtewinst hebt en buiten een lelijk bakbeest in beeld hebt. Denk dus goed na over de buitenzijde en probeer altijd rekening te houden met verschillende omstandigheden. Denk aan vallende takken bij het kiezen van het dak, hoe het dak klinkt bij regen en of je de buren niet benadeeld met de aanbouw. Wanneer je graag advies wil hebben van een vakman dan kan je altijd contact opnemen met een aannemersbedrijf.

Gerelateerde artikelen

Een makita accu pa09 kopen

Sluitplaten van goede kwaliteit

microdermabrasie Alphen aan den Rijn laat je huid weer stralen