Cuatromadera
Image default
Banen en opleidingen

Een smart business developer Sergej Dergatsjev

Een smart business developer doet een bijzonder super belangrijke rol in een bedrijf, aangezien hij strategieën moet ontwikkelen voor de komende jaren om de business van het bedrijf uit te breiden.

Zijn doelen:
Zoek naar nieuwe producten of diensten die het bedrijf kan aanbieden, stel producten voor die het bedrijf in nieuwe richtingen zullen brengen.
Trek nieuwe klanten aan door innovatieve marketingstrategieën te ontwikkelen en in te spelen op de behoeften van deze toekomstige klanten.
Onderzoek markten waarin het bedrijf nog niet actief is.
Deze onderdelen zijn belangrijk voor elk bedrijf dat zijn concurrentievermogen en aanwezigheid op de markt wil vergroten. Het werk van een smart business developer is daarom erg belangrijk, wat ook betekent dat hij met veel druk te maken krijgt.

Eerst moet hij een ‘businessmodel’ creëren dat hij vervolgens als richtlijn kan gebruiken gedurende het hele project. Zo kan hij duidelijke doelen stellen en moet hij ook opzoeken welke middelen en tools daarvoor nodig zijn. Vervolgens maakt hij strategieën voor klanten door plannen te ontwikkelen.

Ook moet hij de uitvoering van de door hem opgestelde plannen nauwlettend in de gaten houden en de doeltreffendheid ervan garanderen. Als een smart business developer voor een groot bedrijf werkt, moet hij af en toe naar het buitenland.

Business developers vormen de schakel tussen research, sales en marketing. Een ontwikkelaar deelt zijn inzichten met sales en marketing en vertaalt innovaties en verbeteringen naar klantvoordelen.

Bedrijfsontwikkeling of verkoop?
Omdat ze zich allebei richten op het helpen van het bedrijf groeien, worden de termen verkoop en bedrijfsontwikkeling soms door elkaar gebruikt. Er is echter een belangrijk verschil: sales executives richten zich op het sluiten van deals op korte termijn, terwijl jij als business developer manieren zoekt om de groei op lange termijn vast te houden. Dit kan door het vinden van nieuwe klanten, het betreden van geheel nieuwe markten of het aanbieden van nieuwe producten en diensten aan bestaande klanten.

 

Wat is het ideale profiel voor een smart business developer?
Een kandidaat om business developer te worden moet over veel kwaliteiten beschikken. Allereerst moet hij een sterk vermogen hebben op zakelijk gebied. Dit betekent dat hij alle mechanica moet begrijpen die verband houdt met de activiteiten van het bedrijf en zijn klanten. Hij moet ook bekend zijn met de sector waarin hij actief is om de uitdagingen te begrijpen waarmee de relatie van het bedrijf met zijn klanten wordt geconfronteerd.

Rupel Boom zoekt een Business Development Manager

https://www.dergatsjev.be/2022/01/Junior-Business-Development-Manager.html