Cuatromadera
Image default
Bedrijven

De populariteit van Allen & Heath verklaard

De start van Allen & Heath

Tot op de dag van vandaag is Allen & Heath een van de meest bekende producenten van mixing consoles en de bijbehorende accessoires. Het Engelse bedrijf is in 1969 opgericht. In die tijd bouwden ze ook mixers voor bands die in die tijd erg populair waren. Voorbeelden hiervan zijn Genesis, Pink Floyd en The Who. Ze zorgden ervoor dat deze artiesten konden optreden met een spectaculair mooi geluid en een perfecte beheersing over de instellingen van dit geluid. Doordat het team voornamelijk bestaat uit ervaren sound engineers kunnen de fenomenale apparaten van Allen & Heath de grote vraag naar kwalitatief geluid beantwoorden.

De kwaliteit van de SQ series

Met name over de kwaliteit van de SQ series van Allen & Heath zijn vele positieve geluiden te horen. De focus ligt hier op het kunnen creëren van een geweldige live sound. De late latency en de krachtige beschikbare plugins zorgen ervoor dat dit als een van de paradepaardjes van het Engelse bedrijf wordt gezien. Een ander enorm pluspunt is dat op deze modellen tientallen microfoons tegelijkertijd aangesloten en bediend kunnen worden. Daarnaast gaat Allen & Heath ook mee met de tijd: met mobiele applicaties kan voor offline editing en online controle van de mixing functies gezorgd worden. De SQ-5, SQ-6 en SQ-7 zijn om deze reden over de hele wereld onwijs geliefd.

Meer dan alleen artiesten en bands

Maar niet alleen bands en artiesten maken maar wat graag gebruik van deze audiosystemen. Je moet ook denken aan grote organisaties en evenementenlocaties. Zakelijke events zoals congressen en beurzen bijvoorbeeld. Maar ook live broadcast, waarbij je kunt denken aan zaken als tv-uitzendingen of musicals. Ook daar wordt vaak een beroep gedaan op de professionele apparatuur van de beroemde Engelse producent.

Als je op tour gaat kies je voor dLive

Een andere lijn van producten van Allen & Heath die zeer populair is is de dLive series. Deze is perfect voor mensen die vaak op tournee zijn. De compacte modellen zorgen ervoor dat ze goed verplaatsbaar zijn. Ze leveren echter totaal niet in op kwaliteit. Sterker nog: deze modellen worden altijd voorzien van een krachtige core en de beschikking over vele mooie mixing effects. Zelfs de meest geavanceerde mixing systemen voelen door dLive als makkelijk te bedienen.

Vraag de specialist naar advies omtrent Allen & Heath

Het is lastig om de juiste keuzes te maken als er uit vele opties te kiezen valt. Je doet er verstandig aan om een specialist op dit gebied in te schakelen die jou kan adviseren. Zo weet jij zeker dat je het model kiest dat het beste bij jouw wensen past. Wat je ook kiest: de apparatuur van Allen & Heath is van superieure kwaliteit en biedt altijd een antwoord op jouw vraag naar audio mixing.

https://www.ampco-flashlight.com/nl/kopen/merken/allen-heath/