Cuatromadera
Image default
Woning en Tuin

Waterdamp branden zijn veilig voor kinderen

Wanneer een brandblusser met een ABC-codering waterdamp over een klaslokaal met kinderen spuit, belt de schoolverpleegster de afdeling Vergiftigingbestrijding en zegt dat ze frisse lucht moeten halen en hun ogen moeten spoelen. De Gifcontrole stelt vast dat de brandblusser monoammoniumfosfaat bevat en verwacht dat de effecten mild en kort zullen zijn. De schoolverpleegster heeft de leerlingen en leerkrachten gecontroleerd op hun gezondheid.

Als het op veiligheid aankomt, kunnen elektrische haarden gevaarlijk zijn voor kinderen. Gelukkig hebben ze veel voordelen ten opzichte van traditionele haarden. Allereerst zijn ze veilig in gebruik. Bovendien zijn ze vrij van ziektekiemen. Dit betekent dat ze ook veilig zijn om in appartementen te gebruiken. Elektrische haarden met waterdamp zijn ideaal voor lage-energiegebouwen en passiefhuizen. Het belangrijkste verschil tussen deze twee types is het soort damp dat ze produceren.
Water

Als u zich zorgen maakt over de veiligheid van een brand met waterdamp, denk dan nog eens na. In tegenstelling tot vuur kan water geen vuur vatten, maar wel condenseren tot waterdamp. U kunt waterdamp uit de lucht om u heen halen of uit een lepel die u in de koelkast legt. Het is een veilige en effectieve manier om voedsel en water te steriliseren zonder het gebruik van chemicaliën of gas. Kinderen kunnen veilig in de buurt van waterdampvuren spelen, en de volwassenen in hun omgeving ook.

AQUAFIRE(r) waterdamp inzethaarden zijn een veiliger alternatief voor gas- of houthaarden. Ze produceren geen hete vlammen of rook, zodat u ze overal kunt installeren, zelfs in kinderkamers! Dit betekent dat u een waterdamphaard in een appartement of openbare ruimte kunt gebruiken zonder u zorgen te maken over de veiligheid van kinderen. Deze haarden produceren geen rook of as, dus ze zijn perfect voor gezinnen met kinderen.
Opti-Myst model

Opti-Myst is een Dimplex-product dat gebruik maakt van een waterreservoir om een nevel te verspreiden die vlammen simuleert. LED-lampjes verlichten de nevel en creëren de illusie van dansende vlammen. Het product maakt gebruik van ultrasone technologie, die ultrasone golven genereert die water vernevelen tot een fijne nevel. De geproduceerde damp is volledig veilig voor kinderen.

Een OPTI-MYST waterdamphaard geeft waterdampnevel af, die vocht aan de lucht toevoegt. Grotere haarden geven meer water af in de lucht, waardoor condensatie ontstaat. In grote, droge kamers zal geen condensatie optreden, maar in kleinere kamers met een hogere luchtvochtigheid kan dit wel het geval zijn. De Opti-Myst waterdamp haard is een veilig en effectief alternatief voor een traditionele houtgestookte open haard.
Commerciële modellen

Kinderen kunnen rond een waterdampvuur spelen zonder zich zorgen te maken over de veiligheid van hun omgeving. Deze haard maakt gebruik van een UVC lucht en water desinfectie systeem. Zowel kinderen als volwassenen worden niet blootgesteld aan schadelijke emissies, zoals koolmonoxide. Haardkachels met waterdamp hebben ook geen schoorstenen en rookkanalen nodig, dus ze zijn volkomen veilig. Ze zijn ook uiterst energie-efficiënt, en hebben alleen leidingwater nodig om te werken. De LED-verlichting verbruikt zeer weinig elektriciteit, en een realistische vlam creëert een rustgevende sfeer in elke kamer.

Commerciële waterdamp vuren zijn niet alleen veilig voor kinderen, maar ze zijn ook milieuvriendelijk. Er zijn geen gevaarlijke emissies en geen sintels, dus de waterdamp is niet giftig en onschadelijk voor huisdieren. Kinderen kunnen er omheen spelen en dicht bij het vuur blijven, en ze kunnen nog steeds genieten van de warmte van de haard zonder enig risico. De waterdamphaard ziet er ook geweldig uit in de kamer, en ze kunnen zowel binnen als buiten worden gebruikt.
Doe-het-zelf modellen

Als het gaat om het maken van uw eigen waterdamp haard, de opties zijn veel en gevarieerd. De eerste is het inbouwmodel, waarvoor ruimte aan de muur nodig is, en sommige modellen zijn zelfs doorkijk- of tweezijdig. Voor extra flexibiliteit zijn er ook cassettemodellen, die kunnen worden aangesloten op uw 120 V elektrisch systeem. En u kunt zelfs uw bestaande haard ombouwen tot een waterdampvuur door een haardinzet te installeren.

Een ander populair experiment is het papieren bekerexperiment, dat een uitstekende mix is van techniek en natuurkunde. Dit kindvriendelijke experiment voor aankomende ingenieurs en architecten leert veel concepten, zoals hoe voorwerpen in verschillende watermengsels blijven drijven. Het helpt kinderen ook leren over het ademhalingsstelsel, en kan zelfs worden aangepast om te laten zien hoe roken onze longen beïnvloedt. En het beste is dat dit experiment veilig is voor kinderen!

Gerelateerde artikelen

Waar kunt u een Metabo accu aanschaffen?

Wanneer de heg scheren?

Opslagruimte Amsterdam nodig?