Cuatromadera
Image default
Woning en Tuin

De voordelen van houten vloeren

Van een klassieke vigraatvloeren tot robuuste eiken houten vloeren, het is allemaal mogelijk bij Bax Houthandel. Hier komen alle vloeren nog uit de eigen fabriek. Maar waarom je beter voor een houten vloer kunt kiezen in plaats van bijvoorbeeld tapijt wordt hier verder uitgelegd!

Houten vloeren zijn duurzaam

Houten vloeren zijn duurzaam. Dit wordt vaak vergeten door mensen, omdat hout een natuurproduct is. Toch is een vloer van hout toch echt duurzaam en dat komt vooral door de lange tijd dat deze vloer kan blijven liggen. Een eiken vloer bijvoorbeeld gaat lang mee, zelfs bij intensief gebruik en vertoont veel minder snel dan andere vloeren slijtagesporen. Uiteraard is het dan wel van belang om de vloer goed te onderhouden. Dit is echter niet de enige reden dat vloeren van hout duurzaam zijn. Houten vloeren hebben een zeker tijdloos karakter, waardoor ze in elk interieur passen. Op die manier kan de vloer dus nog langer mee en wordt de vloer dus steeds duurzamer. 

Makkelijk te onderhouden

Hout is van natuurlijk materiaal en dus een stuk beter voor het milieu dan bijvoorbeeld tapijt. Tapijt is gemaakt van synthetische materialen, waarbij het productieproces ook nog eens veel meer milieubelasting oplevert dan bij de productie van hout. Daarnaast is een vloer dan ook nog eens veel beter te onderhouden dan bijvoorbeeld tapijt. Bij het schoonmaken is stofzuigen geen enkel probleem. Wanneer je tapijt op de vloer hebt liggen, zal hier altijd nog wat stof in blijven hangen, ook na het stofzuigen. Hierdoor is het dus veel hygiënischer om vloeren van hout te leggen in huis. Natuurlijk is het belangrijk om dan wel het juiste onderhoud toe te passen. Hout is namelijk zeer gevoelig voor vocht, dus laat je adviseren over welke houten vloer het beste past bij de ruimte en het huis. 

Advies

Bij het aanschaffen van een nieuwe houten vloer is het handig om eerst advies in te winnen. Er zijn namelijk enorm veel mogelijkheden in hoe de vloer wordt gelegd, welk hout er wordt gebruikt en welke kleur. Bij Bax Houthandel kun je dit advies gemakkelijk inwinnen door eens langs te gaan bij de showroom.