Cuatromadera
Image default
Woning en Tuin

Wanneer de heg scheren?

Heggen kunnen er hartje zomer soms pompeus bijstaan, wanneer ze fors zijn uitgelopen. Het oorspronkelijke model is er tegen die tijd echt uit. Om hem netjes in vorm te houden zul je de heg moeten knippen of scheren. Wat is de beste tijd om de heg te snoeien? 

De heg knippen of scheren?

Sommige mensen kiezen bewust voor een heggenschaar. Je kunt namelijk ook handmatig de heg knippen én in model brengen. Dit vergt wel voor meer werk dan de keuze voor een elektrische snoeischaar. Het is maar net waar je voor kiest. Hoe langer de heg, hoe meer het voor de hand ligt deze te snoeien met een elektrische snoeischaar

Wanneer kun je het beste de heg snoeien?

De meest gehanteerde werkwijze is om de heg te snoeien net voor de zomer begint, in juni, en de tweede ronde begint net na afloop van de zomer; eind augustus/ begin september – mocht er toevallig natuurlijk niet net een hittegolf zijn. 

De heg kan beter niet gesnoeid worden tijdens zeer zonnig weer. Het geknipte of geschoren blad kan hierdoor verbranden. 

Op gevoel recht knippen?

De meeste mensen knippen/ scheren vanuit de losse pols en naar eigen welbevinden de heg recht af. Wie twijfelt over zijn/ haar inzicht kan ook een koord spannen langs de heg en zich hierdoor laten leiden. 

Zodra u gaat snoeien kunt u het beste tuinhandschoenen en een beschermingsbril gebruiken ter bescherming van ogen en handen. 

https://www.tuinmechanisatie.nl/beste-heggenschaar-top-5/

Gerelateerde artikelen

De diverse mogelijkheden met L-elementen

Opslagruimte Amsterdam nodig?

Heb je gordijnen nodig als je jaloezie├źn hebt?