Cuatromadera
Image default
Kinderen

Let hierop bij kinderfietsen!

Let hierop bij kinderfietsen!

Bijna elk kind wil wel graag fietsen. Daarom kun je een kinderfiets kopen als cadeau voor je kind. Of het nu een verjaardagscadeau of een kerstcadeau is, het is een goed idee. Je moet echter wel een fiets kiezen die geschikt is voor je kind. Voordat je een fiets koopt, zijn er een aantal factoren waar je rekening mee moet houden.

Een kind kan moeite hebben met fietsen

Om deze kwestie op te lossen moeten kinderfietsen licht genoeg zijn om gemakkelijk op te tillen en te rijden. Over het algemeen zal een aluminium frame lichter zijn dan een stalen frame. Als je het moeilijk vindt om de fiets op te tillen, bedenk dan hoe moeilijk het voor je kind zal zijn om de fiets onder controle te houden. Het is niet alleen het materiaal van het frame dat telt, maar ook hoe het eruitziet. Een laag instapframe maakt het gemakkelijk voor een kind om op en van de fiets te stappen. Dit is vooral belangrijk voor jongere kinderen op loopfietsen en fietsen met eerste trap en oudere kinderen die niet zo zelfverzekerd zijn op fietsen.

Kinderfietsen moeten duurzaam maar niet te zwaar zijn

De kans is groot dat kinderfietsen op de grond worden gesmeten. Daarnaast vallen kinderen vaker van hun fiets als volwassenen. Hoe duurzamer de fietsen ze zijn, hoe beter. Een robuuste fiets hoeft niet altijd zwaar te zijn. Het betekent dat deze goed is gemaakt. Als je staal niet goed onderhoud, gaat het roesten, waardoor frames, zadelpennen, moeren en bouten van staal sneller corroderen dan die van aluminium. Als je van plan bent veel spullen mee te nemen op je fiets, dan zou het helpen als je ook duurzame dubbele fietstassen koopt. Zo kun je alle dingen eenvoudig meenemen op de fiets.

Versnellingen en versnellingspookjes kunnen problemen veroorzaken

De kleinste kinderfietsen hebben geen versnellingen nodig omdat deze nog niet geschikt zijn voor kinderen.  Vermijd versnellingen totdat je kinderen op ten minste 20-inch wielen kunnen rijden, en denk er zelfs dan over na of ze ze wel of niet nodig hebben. Wanneer je kind heuvels op en af ​​gaat, worden versnellingen belangrijk. Begin echter  met iets simpels. Een triple crankset aan de voorkant met 21 of meer versnellingen zal een 7-jarige alleen maar verwarren en de fiets zwaarder maken dan nodig is. Als ze op een mountainbike met 26-inch wielen kunnen rijden, moet je nadenken over de beste overbrengingsverhoudingen om ze te helpen over paden en sporen te rijden. Met een precieze overbrengingsverhouding kan de fiets soepeler bewegen. Als je kind dus een kapten and son rugzak draagt, zal die niet veel moeite hebben met fietsen.

Kinderfietsremmen moeten goed functioneren

Er zijn verschillende maten remhendels. Sommige kinderfietsen hebben hendels voor volwassenen en zijn te groot voor kleine handjes om te bereiken en te gebruiken. Controleer of de fiets die je wilt kopen onderdelen heeft die voor een kind gemakkelijk te gebruiken zijn. Zo niet, dan kan het een ramp zijn als ze de niet kunnen stoppen

 

Gerelateerde artikelen

De mooiste babykleding voor jouw kind

Auto besturen van een afstand