Cuatromadera
Image default
Marketing

Hoe krijg je direct meer free publicity?

Publiciteit kan je bedrijf bekendheid geven. Het brengt mensen indirect in contact met je bedrijf. Dat creëert vertrouwen bij mensen en mensen weten je beter te vinden! Natuurlijk wil je dat het gratis is! Dat is super fijn natuurlijk!

 

De definitie van free publicity

De letterlijke defenitie van free publicity zie je hieronder:

 

Free publicity definitie: “Het gebruik van het nieuws of de zakelijke pers om positieve verhalen over uw bedrijf of uw producten te dragen; het cultiveren van een goede relatie met lokale persvertegenwoordigers” – Entrepreneur.com

 

Waar kan gratis publiciteit voor zorgen?

Heb jij een kleine onderneming? Dan is gratis publiciteit echt een heel goede manier om meer aandacht te trekken! Val op in een grote menigte van bedrijven. Gratis publiciteit is een manier om je kleine onderneming een groot platform te geven binnen de gewenste doelgroep.

In de publiciteit komen trekt niet alleen de aandacht. Gratis publiciteit wekt ook vertrouwen op bij mensen. Dat geld voor zowel bestaande als nieuwe klanten. De geloofwaardigheid van iemand die in de media komt is gewoon weg een stuk groter. Je kunt de pers gebruiken om je persoonlijke verhaal te vertellen. Hiervoor mag je best even de tijd nemen. Het verhaal dat je vertelt is namelijk wat ervoor zal zorgen hoe je naar voren zult komen.

 

Ideeën om free publicity te krijgen

  1. Focus je op de manier waarop het bericht naar buiten gebracht wordt.

Kies heel goed je platform uit aan de hand van de doelgroep. Dat maakt de kans dat het lukt een stuk groter. Zorg dat het bericht relevant is voor de doelgroep!

  1. Maak gebruik van social media.

Sociale media zijn een prima manier op relaties te onderhouden met klanten en nieuwe relaties op te bouwen. Consistente aanwezigheid zorgt voor vertrouwen en een band met je doelgroep.

  1. Viraal gaan!

Of het nu gaat om een youtube video met duizenden views of een tiktok die viral gaat. Viraliteit is altijd goed voor je bedrijf. Geld volgt aandacht.

https://prgoeroes.nl/free-publicity/