Cuatromadera
Image default
Dienstverlening

Een grafmonument voor een van je ouders

Als een van joe ouders brengt dat vaak heftige emoties teweeg. Het afscheid kan plots en onverwachts gekomen zijn, maar vaak ook zat het afscheid er aan te komen. Soms was het moment van afscheid (in het geval van euthanasie) vooraf al bekend.  Zelfs dan kan het overlijden nog onverwachts aanvoelen. Het afscheid moeten nemen van een van je ouders is zo ingrijpend dat het moeilijk kan zijn om het te accepteren.

https://www.memorabel.nl/onze-grafmonumenten/monumenten-voor/

 

Na het overlijden moet plots van alles geregeld worden, uitvaart, uitnodigingen maken, zorg voor de ouder die alleen achter blijft, verzekeringen en bankzaken. Het gevoel van een emotionele achtbaan is velen bekend. Na een liefst een mooie uitvaart volgt de verzorging van het graf met een passend grafmonument. Weer zoiets waar je als het meezit in het leven haast nooit mee te maken zult krijgen. Vaak nog een onbekend terrein als een ouder sterft.

Grafmonument voor ouders

Beiden kunnen troost bieden en expressie geven aan mooie en dierbare herinneringen en gevoelens. Een mooie en persoonlijke herinneringsplek helpen bij de verwerking van verdriet en rouw. Een persoonlijk grafmonument voor ouders creëert een plek op de begraafplaats waar het geen straf is om heen te gaan. Een mooi graf nodigt eerder uit om regelmatig heen te gaan dan een naargeestige plek. Via deze blog vertel ik graag over wat de mogelijkheden allemaal zijn en hoe een ontwerp voor een persoonlijk grafmonument tot stand komt.

Een fijne herinneringsplek

Als het leven van een dierbare afgelopen is, komen meestal veel herinneringen naar boven. Zeker als het een van je ouders is van wie je gedwongen afscheid hebt moeten nemen. Herinneringen kunnen ook gemengd zijn.

Als grafkunstenaar ben ik ervaren om deze gevoelens en herinneringen om te zetten in een persoonlijk en uniek ontwerp voor het graf. Dit grafmonument verbeeldt de gevoelens en herinneringen die uw vader of moeder kenmerkte. Als u het graf van uw ouder bezoekt kunt u in één blik deze gevoelens en herinneringen weer omarmen.

Grafmonumenten ontwerpen

Als ik een ontwerp voor grafmonument maak doe ik dat altijd samen of in samenspraak met de nabestaanden. Samen met de familie kijk ik wat het beste past bij jouw ouder.  Natuurlijk is er al ruimte voor eigen ideeën, wensen en suggesties. Van eerste schetsen ontwerpen tot en met de plaatsing: we doen het in samenspraak en waar mogelijk kun je meehelpen (als je dat wil).

Hoe begint het?

Het begint allemaal met een vrijblijvend gesprek onder het genot van een kopje koffie of thee.  Ik hoor graag wat je wilt delen in de vorm van verhalen, foto’s en herinneringen. Deze  zijn voor mij essentieel om een persoonlijk ontwerp voor het  grafmonument te maken. Een detail kan al typerend zijn voor iemand en toegepast worden in een grafmonument. In het vrijblijvende kennismakingsgesprek onderzoeken we samen of ik de juiste persoon ben om het ontwerp voor het graf voor je vader of moeder te mogen maken. Deze kennismaking legt de basis voor de samenwerking en om die reden neem ik daar ruim tijd voor. Pas als we beiden het gevoel hebben dat er een klik is en dat ik de aangewezen persoon ben die het monument kan maken, ga ik aan de slag.

Fotoboekje van grafmonument

Het tot stand komen van een grafmonument gaat in verschillende stappen. Iedere stap overleggen we en leg ik vast voor een fotoboekje later. Daarin kun je zien hoe het grafmonument voor je vader of moeder stap voor stap tot stand kwam. Je ontvangt dit fotoboekje enige tijd nadat het grafmonument geplaatst is. In het boekje staan schetsen, teksten en foto’s van het proces van eerste schets tot plaatsing van het grafmonument.

Zoek je meer info over een persoonlijk grafmonument laten maken?

Als je meer wilt weten over hoe het laten maken van een persoonlijk  grafmonument in zijn gang gaat kun je me gerust bellen of mailen. Ook ben je welkom om eens vrijblijvend van gedachten te komen wisselen.  Bel me op 06 49 35 13 38 of mail info@memorabel.nl. Ik hoor graag van je.

Dit artikel wordt u aangeboden door Memorabel Grafmonumenten en Grafkunst

Jeroen Stok grafkunstenaar

Dit blogartikel is van Jeroen Stok die werkt als grafkunstenaar.  Hij is opgeleid tot beeldhouwer die vooral met metaal werkt.  Behalve exclusieve grafkunst creërt Jeroen ook “gewone kunstbeelden” en maakt hij kunst in opdracht. De metalen sculpturen die Jeroen maakt kenmerken zich als gestileerd en eigentijds met een opvallend licht karakter. De combinatie van RVS met glas werkt goed om deze heldere uitstraling te versterken.

Grafmonumenten ontwerpen is een andere artistieke activiteit dan het creëren van gewone sculpturen. In samenspraak met nabestaanden een persoonlijk grafmonument maken is een deel van het dagelijkse artistieke werk. Jeroen is dankbaar dat dit mooie werk van unieke creaties voor nabestaanden veel emotionele betekenis heeft en helpt in het rouwproces

 

Memorabel Afscheidsmonumenten – Jeroen Stok

Moezelstraat 72

8226LB Lelystad

06-49 351 338

https://www.memorabel.nl/onze-grafmonumenten/monumenten-voor/

Gerelateerde artikelen

Nieuwe talen leren? Niet meer nodig dankzij vertaalbureau Eindhoven

Nooit meer nek- en rugpijn met een matras op maat van Dekbedenmatras.nl

Huur een afvalcontainer – verschillende opties die beschikbaar zijn