Cuatromadera
Image default
Mode en Kleding

Schoonmaken van je tas, met dit stappenplan

Schoonmaken van je tas, met dit stappenplan

Een tas schoonmaken is regelmatig vaak nodig. Als je een tas vaak gebruikt kan het soms voorkomen dat er een flesje lek gaat, losse papiertjes in je tas zitten of allerlei vlekken. Het is belangrijk dat je goed zorgt voor je tas. Veel mensen vergeten hun tas schoon te maken of pakken dit op de verkeerde manier aan. In dit artikel leggen we stap voor stap uit hoe je een tas moet schoonmaken op de juiste manier. 

De beste manier om je tas schoon te maken

Of je nou een grote tas hebt of niet, het is verstandig om je tas op dezelfde manier te onderhouden en eens in de tijd schoon te maken. Natuurlijk verschilt een MyOMy tas qua stof erg vergeleken met een katoenen rugtas. De eerste stap is natuurlijk om de tas compleet leeg te maken. Denk er ook goed aan om de kleine papieren stukjes en plastic stukjes in je tas er compleet uit te halen. Maak de tas compleet leeg en kijk deze goed na. 

Vervolgens kan je de buitenkant van de tas voorzichtig schoonmaken met een natte doek of een sponsje. Wrijf de vlekken met een cirkelbeweging in totdat deze schoon zijn. Vervolgens kan je ook de binnenkant van de tas schoonmaken. Als je een travelbag of een paper bag hebt kan je deze gemakkelijk even binnenstebuiten doen en de binnenkant goed nakijken op vlekken. 

Bij een rugtas zoals een herschel backpack is het soms lastiger om de binnenkant na te kijken op vlekken. Vaak is het dan handiger om een zaklamp te gebruiken en de tas goed na te kijken. Als je tas schoon is kan je deze vervolgens goed laten drogen aan een waslijn of op een wasrek in de zon. Zo is je tas weer compleet schoon!

Een leuke tas kopen

Natuurlijk kan je ook gewoon een compleet nieuwe tas kopen. Op de website van The Bag Store vind je een breed assortiment aan verschillende tassen, in elke kleur of maat. Een compleet nieuwe tas kan je weer een aantal jaar mee tegenaan. 

Natuurlijk hebben bepaalde soorten stoffen een andere methode van behandelen om een zo mooi mogelijk resultaat te krijgen. Zo heb je voor leren tassen bijvoorbeeld een speciale crème om de kwaliteit van het leer te behouden. Ook heb je nog veel meer andere behandelmethodes, elk gemaakt om je tas zo mooi mogelijk te houden!