Cuatromadera
Image default
Verbouwen

Voordelen van aluminium steigers

Aluminium steigers hebben een aantal voordelen ten opzichte van sommige andere soorten steigers. De meeste voordelen hebben betrekking op het gebruiksgemak en de draagbaarheid. Bij het verplaatsen tussen verschillende werklocaties is het noodzakelijk om een ​​materiaal te vinden dat lichtgewicht en draagbaar is. Bovendien wordt een kamersteiger van steigerdeals gemaakt met aluminium steigers die in veel gevallen ook een eenvoudige installatie bieden, vooral in vergelijking met hout. Het is ook minder geneigd om te barsten, wat het een betere duurzaamheid kan geven in vergelijking met hout en glasvezel. Aluminium steigers kunnen ook zeer stabiel zijn, al moeten de steunen van voldoende diameter en kwaliteit zijn om maximale stabiliteit te krijgen. De beste steigers hebben versterkte verbindingen en zijn geschikt voor aanzienlijk meer gewicht dan verwacht zou worden tijdens normaal gebruik. Deze verbeterde sterkte-gewichtsverhouding zorgt voor meer stabiliteit.

Makkelijk te gebruiken

Nadat de aluminium steiger naar een bouwplaats is gebracht, kan deze gemakkelijk worden gedragen en opgesteld. In veel gevallen zullen de aluminium steunrails worden verbonden met beweegbare stukken. Hierdoor kan de steiger snel worden in- en uitgeklapt. Nadat het hoofdstuk is uitgeklapt, kan het platform eenvoudig op zijn plaats worden gezet. Om de draagbaarheid verder te bevorderen, zullen veel aluminium steigers ook worden geleverd met wielen. Hoewel glasvezel dit voordeel ook biedt, heeft hout dat niet.

Het gebruik van hangsteigers

Bij hangsteigers levert het gewicht ook andere problemen op. Vaak wordt dit type steiger gebruikt voor het wassen van ramen en het werken aan de zijkanten van glasconstructies die gemakkelijk kunnen worden beschadigd. Het lichtere gewicht van de aluminium steiger zorgt ervoor dat er minder kans op schade is. In sommige gevallen zullen de zijkanten zelfs rubberen wielen bevatten, die extra bescherming bieden tegen delicate oppervlakken. De andere factor om te overwegen die een voordeel kan bieden voor aluminium steigers, zijn de kosten. Bij het vergelijken van glasvezel en hout is aluminium wellicht de goedkoopste optie. Ook al is het maar iets minder per stuk, de meeste bouwplaatsen hebben veel steigers nodig, dus de kostenbesparing kan uiteindelijk behoorlijk groot zijn.

 

Gerelateerde artikelen

Sandwichpanelen worden steeds populairder!

Waarom Aannemer Den Haag je goed kan helpen