Cuatromadera
Image default
Beauty en verzorging

REDENEN OM OVER TE SCHAKELEN NAAR Wreedheidsvrije cosmetica

Hoewel veel consumenten denken dat het een zaak van het verleden is, is het testen van cosmetica nog steeds een geaccepteerde praktijk binnen de industrie. Dankzij de inspanningen van een aantal organisaties, zoals People for the Ethical Treatment of Animals (PETA) en Humane Society International, zijn veel consumenten zich er echter van bewust geworden dat dergelijke proeven nog steeds over de hele wereld worden uitgevoerd. Als gevolg daarvan kiezen steeds meer mensen ervoor om wreedheidvrije producten te kopen. Maar de waarheid is dat de omstandigheden en de behandeling van deze dieren niet de enige reden is om te zoeken naar wreedheidvrije producten, hoewel het misschien wel een van de belangrijkste is. Om deze en de onderstaande redenen heeft Kate Somerville zich ertoe verbonden alternatieve testmethoden te gebruiken om de veiligheid van onze producten te garanderen en toch eersteklas huidverzorging aan te bieden. Dus laten we eens ingaan op wat cruelty-free betekent, maar nog belangrijker waarom het belangrijk is om over te stappen op cruelty-free producten.

Wreedheid-Vrije Producten

Wreedheidvrije producten worden niet getest op dieren, in geen enkel stadium tijdens de productie of na de productie. Dit geldt zowel voor eindproducten als voor de ingrediënten die bij de samenstelling worden gebruikt.

 

Dierproeven zijn schadelijk. Laten we beginnen met de meest voor de hand liggende reden om over te stappen: dierproeven zijn wreed. Daar is geen twijfel over mogelijk. In de cosmetica-industrie bestaat een typische dierproef uit het onderwerpen van proefdieren aan huidirritatie, oogirritatie en dwangvoedingstesten. Bij irritatietests worden chemicaliën of ingrediënten op de geschoren huid van het dier gewreven of in hun ogen gedruppeld om te bepalen of dit een reactie zal veroorzaken. Kracht-voedingsproeven daarentegen duren weken of maanden en vereisen dat dieren de chemicaliën die worden getest oraal innemen om te zoeken naar tekenen van ziekte of specifieke gevaren voor de gezondheid, zoals geboorteafwijkingen of kanker.

Maar wat is er nog erger dan dit? Het feit dat de meeste van deze tests volkomen onnodig zijn – en dat ze niet eens werken! Volgens PETA (People for Ethical Treatment of Animals) faalt 95% van alle op dieren geteste korean skincare producten wanneer ze later op mensen worden getest.

Waarom gebruiken bedrijven dan producten die op dieren zijn getest? Omdat ze goedkoop zijn! In plaats van te investeren in proefdiervrije alternatieven – die meer tijd en geld kosten – kiezen bedrijven voor verouderde praktijken waarvan in de loop der tijd is gebleken dat ze niet werken. Maar dit hoeft niet zo te zijn

Gerelateerde artikelen

Verwen uzelf met een behandeling bij Kapper Soest

Specialisten aan het werk bij de gezichtsbehandeling in Alphen aan den Rijn

Ik dook in de wereld van permanente make-up in Alphen aan den Rijn