Cuatromadera
Image default
Vakantie

Op zoek naar een leuke B&b in Twente?

Bed and Breakfast is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een steeds populairdere vorm van overnachten. Een verblijf in een B&B Twente combineert de faciliteiten van een hotel met de gastvrijheid van de gastheer en/of gastvrouw ter plaatse. Wie verblijft in een B&B Twente kan, behalve van de overnachting, ook nog eens genieten van een lekker ontbijtje in de ochtend. Overnachten in een Bed and Breakfast wordt steeds populairder en wij snappen waarom! Het is een erg leuke vorm van overnachten en geen enkele B&B Twente is hetzelfde, je beleeft altijd wel iets bijzonders.

Wat is een B&B Twente precies?

Een Bed and Breakfast wordt in Nederland ook wel ‘logies en ontbijt’ genoemd. In Frankrijk noemt men dit ‘chambre d’hôtes’. Je verblijft er in een kamer in het woonhuis van de verhuurders of in een bijgebouw op hun erf. Een Bed and Breakfast is dus een kleinschalige manier van verblijfsaccommodatie, die jouw vakantie een persoonlijke touch geeft. De verhuurder van de B&B  Twente kent de omgeving namelijk op zijn duimpje en dat heeft voor jou als gast zo zijn voordelen. Je wordt er – indien gewenst – voorzien van de beste tips. Wat is het beste restaurant van het dorp? Waar heb je het mooiste uitzicht? En welke bezienswaardigheden mag je beslist niet overslaan tijdens jouw vakantie? De gastheer en/of gastvrouw vertelt je er graag meer over.

Grootte van een B&B Twente

In een B&B worden vaak maximaal zeven kamers verhuurd aan gasten. De voorzieningen verschillen per kamer. In sommige gevallen beschik je over een eigen badkamer, maar het komt soms ook voor dat je de sanitaire voorzieningen zult moeten delen met andere gasten die eventueel aanwezig zijn. Het niveau van service is vaak hoger dan in een hotel en de gastheer/-vrouw kan jou vaak iets extra’s bieden. Het leuke is dat geen enkele B&B hetzelfde is. Elke B&B heeft zijn eigen bijzonderheden wat de overnachting uniek maakt.