Cuatromadera
Image default
Zorg

De voordelen van cupping Eindhoven

Onze Cupping Eindhoven is een behandeling die bij veel sporters geliefd is. Het is een alternatieve behandeling die zijn oorsprong vindt in de traditionele Chinese geneeskunde. Wat zijn de voordelen van cupping Eindhoven en waarom zou je het doen?

Voordelen

Cupping Eindhoven wordt door sporters veel gebruikt omdat zegeloven dat het hun herstel bevordert. Je krijgt er daarnaast ook strakkere benen of armen van. Maar naast dat sporters cupping Eindhoven fijn vinden is het ook voor tal van andere mensen interessant. Het zou namelijk ook helpen bij allerlei gezondheidskwalen. Van hoofdpijn, verkoudheid en slapeloosheid tot rugpijn, depressie en onvruchtbaarheid. 

Wat is cupping Eindhoven?

Cupping Eindhoven is eigelijk een soort zuigmethode. Je huid wordt namelijk vacuüm gezogen. Er zijn twee verschillende methoden, een ‘droge’ en een ‘natte’ versie. Bij ‘dry cupping’ oftewel de Chinese methode verwarmt de therapeut kopjes en plaatst deze op je huid. Door de onderdruk die dan ontstaat, blijft de cup aan je huid plakken. Het kopje kan ook vacuüm gezogen worden met behulp van een pompje. De gebruikte cups kunnen van glas, aardewerk, plastic of bamboe gemaakt zijn. Het idee van cupping Eindhoven is dat je zo de doorbloeding stimuleert en spieren en bindweefsel los masseert. Het nadeel van dry cupping Eindhoven is dat je paarsrode, ronde plekken van op de plaats waar de cup zat. Dat komt omdat de zuigkracht bloed naar die plek toe trek. Ze verdwijnen vanzelf weer en na een paar dagen zie er niks meer van. De andere manier is wet cupping. Deze manier van cupping Eindhoven is minder pijnlijk. Bij wetcupping maakt de behandelaar eerst kleine sneetjes of gaatjes in de huid die onder de cup komt. Door het vacuüm vloeit er bloed naar buiten. Dit zou ervoor zorgen dat slechte stoffen uit je lichaam verdwijnen. Benieuwd? Probeer dan eens een behandeling cupping Eindhoven.