Cuatromadera
Image default
Dieren

Vogelhuisjes op de begraafplaats?

Hoe geef je een leuke draai aan iets dat helemaal niet leuk is? Die vraag stelde ik mij enkele maanden geleden toen mijn oma plotseling stierf. Ik bezocht de begraafplaats wekelijks en elke week bracht ik oma weer een nieuw cadeau. Mijn cadeau’s bestonden voornamelijk uit bloemen en kaarsen. Want ja, veel meer inspiratie voor het decoreren van oma’s graf had ik eigenlijk niet.

Elke week haalde ik de oude, uitgebloeide bloemen uit de bakjes, harkte ik de grond weer netjes en sprak ik nog een aantal lieve woorden aan oma. Voordat ik het graf verliet werden uiteraard alle kaarsen aangestoken. Niets was mooi genoeg voor deze lieve vrouw die altijd zoveel voor mij betekende.

Op een dag bedacht ik me dat het eigenlijk wel mooi zou zijn om een vogelhuisje op oma’s graf te zetten. Oma hield immers van vogeltjes en voerde ze in de winter altijd bij. Ze gaven haar afleiding toen ze aan haar huis gekluisterd zat. Ik besloot om een voederhuisje op paal te kopen. Een niet al te grote, want het moest ook zeker niet de overhand krijgen. Maar iets subtiels en misschien wel iets gezelligs…

Iets gezelligs op de begraafplaats? Het klinkt zo raar. Toch weet ik zeker dat als oma van boven mee kan kijken, ze een voederhuisje wel kan waarderen. In verband met diefstallen op begraafplaatsen besloot ik om maar niet een heel duur vogelhuis te kopen. Diefstal op het kerkhof? Waar hebben we het over he? Maarja, het gebeurd! Je moet het toch enigzins in je achterhoofd houden, dat het kan gebeuren…

Het vogelhuis dat ik kocht bij vogelhuisjes-kopen.nl ontving ik direct de volgende dag al in huis. Ik had naast het huisje ook meteen een grote bak met gemixt vogelzaad gekocht. Het in elkaar zetten van het houten voederhuisje was een fluitje van een cent. Ik stopte het geheel achter in mijn auto en ben gelijk naar oma gereden om mijn cadeau voor haar, aan haar te laten zien.

Ik vulde het plateau met vogelvoer en zette de bak veilig op een beschutte plek achter de grafsteen. Direct kwam er al een koolmeesje op af. Enkele dagen later toen ik in de buurt was, besloot ik om toch even te kijken of er veel vogels op af waren gekomen. Wat denk je? Het hele voederplateau was leeg! Ik heb het plankje direct weer vol gelegd en ging met een voldaan gevoel naar huis. Ik had niet alleen oma blij gemaakt, maar ook al die vogeltjes die bij haar op de begraafplaats leven…

 

https://www.vogelhuisjes-kopen.nl/