Cuatromadera
Image default
Internet marketing

Responsive website

webdesign antwerpen

Kent u zo’n concept als responsive website design? Waar is het voor en wat zijn de basisontwerpprincipes? Niet? Laten we dit aspect dan in meer detail bekijken.

Responsief ontwerp van webpagina’s, als een van de nieuwe trends in het ontwerp van internetbronnen, is de belangrijkste indicator voor de kwaliteit van de site. Het biedt een positieve ervaring op alle apparaten die op internet zijn aangesloten, met verschillende resoluties en schermformaten, bijvoorbeeld tablets, netbooks, smartphones, enz. Het is niet nodig om bepaalde delen van de website te vergroten om de gewenste link te zien.

Waar is responsive webdesign voor?

1) Voor apparaten die toegang hebben tot internet met verschillende resoluties en schermformaten.

Responsive design op een tablet

     2) Vanwege de huidige populariteit van mobiele apparaten en de toename van mobiel internetverkeer, evenals het aantal gebruikers dat sites bezoekt.

     3) Om het laatste nieuws aan gebruikers te brengen.

Dringende informatie op de bron moet op elk moment aan de gebruiker worden meegedeeld. En zoals vaak gebeurt, is er op dit moment vanaf apparaten met een internetverbinding meestal een mobiele telefoon. Daarom moet op alle mogelijke manieren worden bereikt dat een dergelijke kans altijd aanwezig is.

Wat is het verschil tussen een responsieve website en een mobiele websitetoepassing?

Mobiele applicaties van websites, die speciaal zijn ontworpen voor mobiele apparaten, lossen de problemen van het surfgemak op, maar nog steeds niet voldoende.

De volgende nadelen zijn geïdentificeerd:

    1) Elk type besturingssysteem vereist een eigen applicatie en dit is een extra kost van tijd en geld.

    2) Download de applicatie.

Niet elke gebruiker weet zeker dat hij in de toekomst een dergelijke applicatie zeker nodig zal hebben, dus velen willen deze gewoon niet downloaden.

    3) Scheiding van verkeer.

De mobiele applicatie verdeelt het totale verkeer van de bron in site- en applicatieverkeer, waardoor er minder verkeer naar de site komt.

4) Er moet sitemateriaal worden geïntegreerd:

       a) synchronisatie van de site met de applicatie;

       b) dubbel werk te doen bij het vullen van de website en applicatie met materialen.

Dit zal het belangrijkste verschil zijn tussen responsief ontwerp en mobiele applicaties – één (enkel) siteadres, ontwerp, beheersysteem en site-inhoud.

Responsive design heeft ook zijn nadelen. Dit is de nieuwigheid van technologie, die op zijn beurt een gebrek aan professionele staf en kennis onthult over het ontwerpen van dergelijke sites.

Responsief ontwerp voor mobiele apparaten

Een responsieve versie van een website voor mobiele apparaten – hier begint het ontwerp. In dit stadium proberen ontwerpers betekenis en hoofdideeën over te brengen met een klein scherm en slechts één kolom. Wanneer de behoefte zich voordoet, wordt de inhoud verminderd, met uitsluiting van secundaire informatieblokken, en dan blijft alleen de belangrijkste over.

Ontwerpen voor alle mobiele apparaten vanaf de beginfase (“mobile first”);

Een flexibele, op raster gebaseerde lay-out gebruiken

Toepassing van flexibele afbeeldingen;

Mediaquery’s verwerken;

Werk aan continue verbetering.

Als u wilt dat uw site wordt aangepast voor verschillende apparaten, neem dan gerust contact op met ons bedrijf! De specialisten maken een uniek ontwerp voor uw site en implementeren de mogelijkheid om de site op verschillende apparaten aan te passen!

Neem contact met ons op en we bespreken verschillende mogelijkheden.

E-mail: info@webdevelopmentapp.com 
BE: +32 499 41 46 24 
Franklin Rooseveltplaats 12, 2060 Antwerpen, Belgie

https://webdevelopmentapp.com/nl/

Gerelateerde artikelen

Gebruik geen extra inspanning

Vertel het met een animatie video