Cuatromadera
Image default
Aanbiedingen

Hoe je deze winter geld kunt besparen op je energierekening

De wintermaanden kunnen zwaar zijn voor je portemonnee, vooral als het gaat om je energierekeningen. Maar er zijn manieren om het bedrag dat je elke maand uitgeeft aan verwarming en andere energiekosten te verlagen. Hier zijn een paar tips om je te helpen deze winter te besparen.

1. Koop een slimme thermostaat

Een van de beste manieren om je energiekosten te verlagen is te investeren in een slimme thermostaat. Een slimme thermostaat kan je tot 30% op je energierekening besparen door de temperatuur in je huis automatisch aan te passen op basis van je dagelijkse schema. Je kunt hem ook instellen om de temperatuur te verlagen als je niet thuis bent, zodat je geen energie verspilt aan het verwarmen van een leeg huis.

2. Dicht tochtige ramen en deuren af

Een andere manier om je energiekosten te verlagen is ervoor te zorgen dat je huis goed geïsoleerd is. Een manier om dit te doen is door tocht rond ramen en deuren af te dichten met afdichting of kit. Dit voorkomt dat warmte uit je huis ontsnapt, zodat je minder energie hoeft te gebruiken om het warm te houden.

3. Draag lagen kleding binnenshuis

In plaats van de verwarming hoger te zetten, kun je binnenshuis beter lagen kleding dragen om warm te blijven. Zo blijf je comfortabel zonder dat je zoveel energie (en geld) hoeft te gebruiken om je huis te verwarmen. Het dragen van een trui of sweatshirt binnenshuis kan een groot verschil maken in hoe warm je je voelt zonder de temperatuur van je hele huis te verhogen.

4. Koop een nieuwe CV

Het kopen van een nieuwe CV kan erg duur lijken, maar op lange termijn kan je enorm besparen. Een CV die oud en versleten is verbruikt veel meer energie en dat is tegenwoordig iets waar je absoluut geen zin in hebt! Als je nog opzoek bent naar een nieuwe CV, neem dan eens een kijkje bij CVtopper.nl, hier vindt je CV’s van prachtige merken zoals Thermrad en Vasco.