Cuatromadera
Image default
Architectuur

Een Infinity zwembad

Waarschijnlijk heb je ze al eens gezien in mooie resorts, grote villa’s of dure hotels. Een infinity zwembad. Vaak liggen ze hoog op een dak waar het uitzicht het mooist is. Een infinity zwembad is een zwembad zonder rand. Vaak wordt een infinity zwembad ook wel overloopzwembad genoemd. Het is een zwembad dat zo ontworpen is dat het water over de rand stroomt. Hiermee wordt de illusie gecreëerd dat het zwembad geen rand heeft. De rand is er wel maar ligt vaak enkele millimeters lager dan de zichtbare rand. Het water wat dan over de rand valt wordt opgevangen door de lagergelegen opvangbak. Vaak wordt er daarom dus voor gekozen om het uitzicht van een infinity zwembad zo mooi mogelijk te maken. zo lijkt het alsof het water opgaat in het uitzicht.

Laten bouwen van infinity zwembad

Wanneer je een architect voor een moderne woning hebt dan zal die in plaats van het gewone zwembad vaak sneller kiezen voor een infinity zwembad. Er zijn echter wel een paar punten waar rekening mee gehouden moet worden met het plaatsen van het zwembad. Als eerste moet er gekeken worden naar de omgeving, is er genoeg plaats en kan het zwembad het liefst op een verhoging liggen. Is dit niet zo dan kan er beter voor een normaal zwembad gekozen worden. Je ziet dan het effect niet van het infinity zwembad. Verder moet er gekeken worden naar de vorm van het zwembad. Het beste kan het zwembad opgaan in de omgeving. Als laatste moet er gekeken worden naar het budget. De bouw van een infinity zwembad ligt een stuk hoger dan een gewoon zwembad. Het is altijd handig dit met je architect te overleggen bijvoorbeeld in Arnhem met een architect in Arnhem.

Verschillende afwerking

Tijdens het bouwen van je infinity zwembad kun je er altijd voor kiezen om voor verschillende afwerkingen te gaan. Zo kun je kiezen om op de vloer van je zwembad een coating te doen. Dit zorgt voor een anti slip laag maar kan er wel voor zorgen dat je blaren krijgt. De prijzen van infinity zwembaden liggen erg uit elkaar omdat er gekeken moet worden naar de omgeving waar het zwembad in gebouwd wordt. Bij een degelijk zwembad kun je rekenen op zo’n 45.000 euro.

https://bruis-architectuur.nl/architect-moderne-woning/