Cuatromadera
Image default
Energie

Met opslag energie genereren

Opslag energie in aggregaten heeft vele voordelen

In de wereld van aggregaten wordt er steeds meer gekeken naar de mogelijkheden om door middel van opslag energie te kunnen genereren. Hierbij functioneert de originele verbrandingsmotor van het apparaat samen met een aangesloten accu. Doordat je met deze vorm van opslag energie kunt opwekken is een schoner klimaat steeds een stapje dichterbij. Er zitten veel voordelen aan deze nieuwe manier van het gebruiken van de generatoren. Een daarvan is dat je schade aan het aggregaat kunt voorkomen. Zo kan er tijdens het langer werken op een lage deellast roetvorming ontstaan waardoor het apparaat uiteindelijk niet meer optimaal kan functioneren. Doordat je met nieuwe manieren van opslag energie kunt genereren zal de originele verbrandingsmotor minder te hoeven draaien.

Minder uitstoot door opslag van energie

Je zorgt er hiermee voor dat alleen op piekmomenten de dieselmotor ingezet hoeft te worden. Op dat moment gebruikt de generator de volle kracht van de motor en dat is niet schadelijk. Vaak zijn dit echter maar korte momenten. De rest van de dag, wanneer slechts de halve kracht van de motor nodig zal zijn, is het verstandig om de accu zijn werk te laten doen. Je bespaart hiermee ook veel uitstoot. Doordat er op termijn langer zal worden geteerd op de aangesloten accu, komen er minder schadelijke stoffen vrij.

Met opslag energie bespaar je diesel

Dat heeft meteen ook als resultaat dat je diesel bespaart. En dat kan na een tijd behoorlijk veel liters schelen. Als je denkt aan bouwplaats waar in de nacht alleen camera’s en lampen van stroom voorzien hoeven worden, kun je perfect een aangesloten accu gebruiken. Je gebruikt dan de hele nacht geen diesel. Daarbij voorkom je dat deze nacht de verbrandingsmotor op slechts halve (of nog minder) kracht draait.

Minder geluidsoverlast

Een aggregaat die door middel van opslag energie gebruikt van de aangesloten accu zal ook stiller zijn. De verbrandingsmotor kan veel herrie maken en dat kan overlast veroorzaken als het verder helemaal stil is. Denk bijvoorbeeld weer aan die bouwplaats in de nacht. Daarnaast zorgt deze manier van opslag van energie er ook voor dat er minder stank is: mensen die in de buurt van het aggregaat werken of leven hebben in mindere mate last van verbrandde diesel.

Een uitermate groene opslag voor energie

Je kunt zelfs nog kiezen voor een generator waarbij, naast de aangesloten accu, ook nog een beroep wordt gedaan op extra groene manier van stroom opwekken: zonnepanelen. Deze werken dan samen met de accu waardoor er nog veel minder gebruik gemaakt wordt van de verbrandingsmotor. Er zijn dus vele nieuwe en groene manieren om met speciale opslag energie te genereren.

https://www.bredenoord.com/nl/kennis/energie-opslag/

Gerelateerde artikelen

Alles over elektriciens

wat zijn alle diensten van elektricien Schiedam