Wat is een uitleg animatie of explanimation?

Een uitleganimatie wordt ook wel liefkozend explanimation genoemd. Met deze geanimeerde video kun je in een tijdsbestek van 60 seconden een duidelijke en heldere uitleg geven. Hierbij kun je denken aan een gebruiksaanwijzing van een product of een dienst. Deze animaties kenmerken zich doordat ze complexe en veelomvattende informatie duidelijk en helder overbrengen.

Natuurlijk in een zo kort mogelijk tijdsbestek. Daarnaast moet een explanimation vermakelijk zijn om naar te kijken en de boodschap kort en krachtig over kunnen brengen. Ingewikkelde en complexe info duidelijk uitleggen is dan ook het hoofddoel van een uitleg animatie. Om dat te kunnen bereiken worden in een explanimation storende omgevingsfactoren weggelaten. Zo kan de kijker zich volledig concentreren op de boodschap die verteld wordt.

Krachtige Explanimation laten maken door Donker Media

Een uitleganimatie moet natuurlijk ook een amuserende factor hebben. Dit houdt de aandacht van de kijker vast. Met een explanimation of uitleg animatie video kun je jouw idee, product of dienst dus helder en eenvoudig uitleggen. Hiervoor hoeft de doelgroep geen lange stukken tekst door te lezen.

Met een visueel aantrekkelijke animatie bereik je jouw doelgroep dus veel sneller op een laagdrempelige manier. Uiteraard zijn deze geanimeerde explanimations zowel online als offline in te zetten. Wil je de werking van jouw product of dienst krachtig en duidelijk weer laten geven in een animatievideo? Bij DonkerMedia.nl helpen we je daar graag bij. Van script tot aan succesvolle oplevering staan we graag voor je klaar.

https://donkermedia.nl/uitleganimatie/