Cuatromadera
Image default
Beauty en verzorging

Alles wat u moet weten over microneedling

In de kern is microneedling van mourits huidtherapie een methode van huid remodellering. Het maakt de huid glad en geeft het een delicate textuur, waardoor het verjongt. Acne en acnelittekens kunnen worden verwijderd. Ook kunnen fijne rimpels en een verouderende huid worden verminderd. Bovendien kunnen melasma en andere huidverkleuringen problemen worden geëgaliseerd in combinatie met peelings.

Wie moet Microneedling krijgen?

Microneedling is een optie voor diegenen die hebben nagedacht over microdermabrasie, maar geen week of langer willen wachten om het resultaat in hun huid te zien. Microneedling levert doorgaans betere resultaten op die in minder tijd zichtbaar zijn. Ongeacht de huidskleur is microneedling veilig. Huidpigmentatie kan een factor zijn bij het ondergaan van procedures zoals laserontharing, maar niet bij microneedling.

Combinatie van behandelingen

De huid kan worden verbeterd door gewoon microneedling. In de meeste gevallen worden drie behandelingen geadviseerd, verdeeld over ongeveer drie maanden. Niettemin zal oordeelkundig gebruik van chemische peelings de resultaten van een microneedling-procedure verbeteren. Dit is zodat het peeling middel veilig kan worden afgegeven aan een diepere huidlaag, waar het het meeste effect heeft, dankzij het openen van microporiën veroorzaakt door de micronaalden.

Wat te verwachten tijdens de procedure?

Je bent misschien nieuwsgierig naar het pijnniveau van de procedure nadat je zoveel over micronaalden hebt gehoord. Patiënten zeggen dat ze een vibrerend gevoel ervaren tijdens de therapie van 30 minuten, wat typisch is. De huid zal na de behandeling waarschijnlijk een beetje rood zijn, vergelijkbaar met een lichte tot matige zonnebrand. Afhankelijk van hoe gevoelig de huid is, duurt dit vaak enkele dagen tot een week. Sommige patiënten kunnen een korte droogheid, ruwe textuur, peeling of ongemak ervaren terwijl de huid geneest om een ​​frisse, fluweelzachte huid te onthullen. Het resultaat houdt één tot drie maanden aan, afhankelijk van hoeveel behandelingen je krijgt en of je de behandeling combineert met een peeling.

Nabehandeling Zorg

Net als bij procedures zoals microdermabrasie en laserontharing, moet u de zon een paar dagen na uw sessie vermijden terwijl uw huid geneest. Zonnebrandcrème is essentieel als u tijd buiten moet doorbrengen. De meeste patiënten krijgen de instructie om hun huid te hydrateren om genezing te bevorderen en uitdroging te voorkomen. Patiënten moeten een paar dagen wachten met het dragen van make-up.